ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ကို အလြယ္တကူ ဝယ္လို႔ရသလို ေစ်းလည္း သက္သာတာေၾကာင့္ လူတိုင္းလိုလို စားႏိုင္ ၾကပါတယ္။
လူေတြ အမ်ားအားျဖင့္
စားေလ့ရွိၾကတဲ့ ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္မွာ
ဘယ္လို က်န္းမာေရး
အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ပါဝင္တယ္
ဆိုတာကို ေရးသား
လိုက္ရပါတယ္။
(၁) အစာေၾကေစျခင္း
ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ တစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ တစ္ေန႔တာ စားသံုးသင့္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ ပမာဏ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း နီးပါး ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာေၾကေစၿပီး
ဝမ္းခ်ဳပ္တာကို ကာကြယ္
ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို
ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အစာကို
အလြန္အကၽြံ မစားမိ
ေစပါဘူး။
(၂) ကင္ဆာကို
ကာကြယ္ျခင္း
ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္မွာ မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္
ေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါကို
ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တာေၾကာင့္
အစာအိမ္နဲ႔ အေရျပား
ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ပြားမ်ားမႈကို
ေႏွးေကြး ေစပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ဟာ
ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ အဆင့္ျမင့္တက္မႈ
မျဖစ္ေအာင္ သိသိသာသာ
ကာကြယ္ ေပးႏိုင္စြမ္း
ရွိပါတယ္။
(၃) ေရာင္ရမ္းမႈ
ေလ်ာ့က်ေစျခင္း
ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္မွာ ပါတဲ့ Neoxanthin နဲ႔
Violaxanthin ေတြက ေရာင္ရမ္းမႈ
ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ဓာတ္ေတြျဖစ္ၾကၿပီး
ကိုယ္တြင္း ေရာင္ရမ္းမႈကို
သိသိသာ ေလ်ာ့က်
ေစပါတယ္။
No comments :
Post a Comment
တစံုတေယာက္....တခုခုရရွိသြားပါသည္......။