မိတ္ေဆြတို႔ အပန္းမႀကီးဘူးဆိုရင္ ေၾကာ္ၿငာေလးေတြကို တခ်က္တေလ ကလစ္ခဲ့ပါလို႔ ေတာင္းဆိုပါရေစ

Tuesday, June 25, 2013

" ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစြမ္း "


ေကာ္လိုရာဒို ကင္ဆာ ေလ့လာေရး တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈ တစ္ခုအရ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အရည္က ပန္ကရိယင္ဆာ ဆဲလ္မ်ားအား ေသဆံုး သြားေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။


လြန္ခဲ့ေသာ သံုးႏွစ္ခန္႕ ကလည္း ေလ့လာသူမ်ားက ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထြက္ကုန္မ်ားက ရင္သား ကင္ဆာအေပၚ ေကာင္းက်ိဳး သက္ေရာက္ပံုမ်ားအား ျပသခဲ့သည္။ ယခုေလ့လာမႈအား ေကာ္လိုရာဒို တကၠသိုလ္မွ ကင္ဆာ ကာကြယ္ေရးႏွင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ေရးဌာန ႏွင့္ Skaggs ေဆး၀ါးကၽြမ္းက်င္မႈ သိပၸံမွ ပါေမာကၡ Rajesh Agerwal က လုပ္ေဆာင္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။

ထို႕ျပင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအား အိႏၵိယႏွင့္ တရုတ္ ရိုးရာ ေဆးက်မ္းမ်ား၌ အမ်ိဳးအစား (၂) ဆီးခ်ိဳ ကုသရာ၌ အသံုးျပဳခဲ့သည္မွာ ရာစုႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာ ၾကာျပီျဖစ္သည္။ Agarwal က ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ပန္ကရိယ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာကို ေျပာင္းလဲ သြားေစရံုသာမက ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား စြမ္းအင္ရရွိမႈ နည္းေစေသာ အင္ဇိုင္း တစ္မ်ိဳးကို လႈံ႕ေဆာ္ေပးသည့္ အျပင္ ပန္ကရိယ ဆဲလ္မ်ားမွ အင္ဆူလင္ ထုတ္မႈအားလည္း မွန္ကန္ေစသည္။

ၾကြက္မ်ားတြင္ စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အရည္တိုက္ေကၽြး ထားေသာ ၾကြက္မ်ားတြင္ ပန္ကရိယကင္ဆာျဖစ္ပြား ႏိုင္ေခ် ၆၀%ခန္႕ ပိုနည္းေၾကာင္း သိရသည္။

No comments :

Post a Comment

တစံုတေယာက္....တခုခုရရွိသြားပါသည္......။

မိတ္ေဆြတို႔ အပန္းမႀကီးဘူးဆိုရင္ ေၾကာ္ၿငာေလးေတြကို တခ်က္တေလ ကလစ္ခဲ့ပါလို႔ ေတာင္းဆိုပါရေစ

Blogger news

ယုံၾကည္မႈကို ရည္ရြယ္ရင္းအတုိင္း အခ်က္အလက္ေတြေပၚမွာပဲ တည္ေဆာက္  ရမယ္။ လုပ္ယူလို႔မရဘူး။ လုပ္ယူထားတဲ့ ယုံၾကည္မႈဟာ  အမွားျဖစ္ဖို႔ နီးစပ္တယ္။  (ေထာမတ္စ္ အယ္လ္ဗာ အဲဒိဆန္) ၾကိဳးစားမႈတိုင္းမွာ တန္ၿပန္သက္ေရာက္မႈရွိတယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္ဗ်ာ။ ဘေလာ့ကာတစ္ေယာက္ဆိုတာ စာဖတ္ပရိတ္သတ္ေတြအတြက္ ၾကိဳးစားေပးေနၾကတာပါ ဒါေၾကာင့္ညီမွ်တဲ့ တန္ၿပန္တုန္႔ၿပန္မႈေလးေတြ ေပးသြားၾကပါလို႔......။ လာလည္ၾကသူအေပါင္းက်န္းမာ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစဗ်ာ :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...